Thursday , February 22 2024

Ett Skelett – Ett Skelett

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, (Egenproducerad platta), betyg: 0]

Den här plattan innehåller fyra spår: “Play it safe” med en 80-tals charm som inte ligger långt efter B-52´s när de var som roligast. “Poolside” som är synthigare, mörkare och lätt klaustrofobisk. “Too late too soon” låter som ett mellanting mellan inledningslåtens lekfulla vansinne och “Poolside”s mörker. Sist hittar man ett stycke, kallat “Sid & Nancy” som känns mer seriöst. Låten är lugn, har en smittande refräng och Sofia Allard viskar fram texten.
Om ni inte har greppat det ännu, så är detta en riktigt trevlig platta ifrån ett för mig, hittills okänt band. De lyckas att kombinera trummaskin med gitarr och synthar på ett väldigt lyckat sätt, sången är personlig och låtarna säregna. Tycker man om de mindre smörigt kommersiella synthbanden från 80-talets begynnelse får man här lite av en nostalgitripp.
Har du skivor med Ståålfågel, B-52´s, Ian North och Data, gillar stuket och vill ha mer i samma stil, så är Ett Skelett skräddarsytt för dig.
Något skivbolag tycks inte gruppen ha, pressrelease och info om bandet saknas, men måhända går det att köpa plattan direkt från Ett Skelett via e-mailadressen: studio@primal.se
Själv går jag och håller tummarna för en fullängdare framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …