Wednesday , April 17 2024

Monstrum Sepsis – Doors & Windows

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, WTII Records, betyg: 0]

Om Monstrum Sepsis vet jag inget. Jag har aldrig heller hört något av dem, men när jag fick “Door & Windows” i handen såg det ändå bra ut; två av låtarna var mixade av Android Lust och Haujobb. Men när skivan väl hamnade i spelaren…huga!

“Door & Windows” betraktas som ett EP-släpp från Monstrum Sepsis fullängdare “Deep Sea Creatures” som kom 2002. EP:n innehåller 11 spår varav 5 är helt nya låtar. Resten är remixer på låtar från “Deep Sea Creatures”.

Remix eller nytt, jag tilltalas ändå inte särskilt av mycket på den här skivan. Ljudkonst skulle jag vilja kalla det hela för. Eller någon sorts skum techno. Eller new age musik för den som redan är påtänd. Distade ljud och allmänt brus blandas med stillsamt blippande och bloppande. Rask drum’n’bass varvas med ambientstämningar. Feta synthljud avlöser sköra pianopassager och stråkpartier. Och visst hör även jag ibland att det här skulle kunna vara bra, men i nuvarande form låter det bara som en kakafoni av tokiga ljud nästintill slumpmässigt hopsatt. Det här är inget jag kommer att spela sönder. Inte en chans.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …