Tuesday , April 23 2024

Richi M – Singularity

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Alien Records, betyg: 0]

Det var många år sedan jag för första gången hörde Richi M. Då lät det nytt och fräscht och funkade helt rätt både på dansgolvet och i stereon hemma.

Idag, sju år senare, känns Richi M som allt utom fräscht. Istället är “Singularity” i mångt och mycket ett praktexempel på stagnation. Kanske till viss del anpassad till kollegors och vänners förväntningar, men skivan lär knappast fängsla många nya fans. Går även delar av technorörelsen mot sin grav månne?

Nu är det inte så att skivan är dålig rakt över, den innehåller flera riktigt bra spår, men helheten blir för mycket. En EP eller miniskiva på runt fyra låtar hade räckt gott och väl, och dessutom fått högre betyg. Då skulle mitt urval ha sett ut enligt följande: Pulsande “Eternity” hade fått inleda, följd av genomtjusiga “Ederlezi” (skriven av Goran Bregovic, han som bland annat gjorde musiken till filmen Zigenarnas Tid) med Ysa Ferrer på sång. Därefter skulle coolt house-funkiga “Deep Down” med Nevada Cato på sång tagit vid, och det hela avslutats med de lätt orientaliska inslagen i “Phuket Nightlife”. Den plattan tror jag hade sålt.

Om Webbmaster

Kolla även

spelautomater

Spelautomaterna med de bästa soundtracken

Spelautomater på nätet har förändrat spelplanen för casino på nätet under de senaste 15 åren. …