Sunday , February 25 2024

Elegant Machinery – – Tillbaka på scen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Jahnstedt)

På fredag är det dags för Elegant Machinerys återförening. Bandet står då på scen för första gången (i Sverige) sedan de officiellt slutade spela. För att reda ut lite frågetecken ringde jag upp Robert “Robbe” Enforsen för att uppdatera mig om läget.

När Robert svarar låter han stressad men lugnar ner sig snabbt när han förstår att det ska snackas musik. Jag frågar honom varför återföreningen kommer just nu.
– Erbjudande! Tobbe & Tony på Romo Night frågade oss och det kändes rätt och ska bli fantastiskt kul. Johan och jag tände direkt medan Richard tyckte annorlunda. Han har nu ändrat sig så nu blir det hela bandet på scen.

Även ex medlemmen Leslie Bayne?
– Nja, tanken har slagit mig men så blir det nog inte. Fast han kommer nog vara på plats i Göteborg.

Leslie Bayne spelade med bandet fram till andra skivan och skrev många av de tidiga hittlåtarna tillsammans med Richard. På skivan andra skivan ersattes han av Johan Malmgren som varit med sedan dess.

Vi övergår till att diskutera showen och när jag frågar Robbe vad vi kommer bjudas på så får jag ett självsäkert svar.
– Det blir minst 22 låtar, vi har letat upp alla gamla backtracks och spelar mycket från de första skivorna. På scen kommer vi ha en hel del synthar och på scenen kommer det att vara rent och snyggt med vita skärmar som förr. Det kommer att bli hur bra som helst. Total kaos skrattar han.

Har ni lagt så mycket energi på showen är det kanske inte sista gången vi ser er spela?
– Erbjudanden finns faktiskt och vem vet. Nu när vi har allt klart så finns chansen. Det är redan officiellt att vi ska göra en spelning i Jena, Tyskland. Spelningen är redan slutsåld vilket känns kul.

Det kanske rent av planeras en ny skiva?
– Nej, så långt har vi inte tänkt. Tror inte att vi som band kommer att göra något mer tillsammans. I så fall var för sig eller två och två för att sedan göra en skiva. Men just nu fokuserar jag bara på mitt nya band.

Robbe har ett nytt projekt på gång som nyligen skriv på ett skivkontrakt. Hype som bandet heter jobbar nu med sitt debutalbum. Hur påverkar återföreningen av Elegant, Hype?
– Jag har fått okej från både skivbolaget och bandmedlemmar men det är klart att det påverkar lite. Albumet är nu planerat till mars nästa år.

Okej det var allt.
– Du kom förbi logen på fredag så ska du få en Hype mugg skrattar Robbe.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …