Thursday , July 18 2024

FastFuel – PainPleasureClub

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Svenska Popfabriken, betyg: 0]

En fet bas drar igång som en HD i “Pure evil” och Johan Bergfors, Jocke Olsson, Marcus Lindholm och Tobbe Andersson levererar femton energirika spår. Det handlar om skitig rock med punkkänsla, garageattityd och hårdrockstyngd. Men också om sväng och kunskap att verkligen skriva bra låtar. Jocke sjunger som en hes Jello Biafra och PainPleasureClub får mig att tänka på The Damneds debutalbum, även om FastFuel inte lirar fullt så skramligt. Tydliga melodier gör låtarna lätta att minnas utan att bandet taggar ner på trycket och trots att musikstilen i sig har relativt snäva gränser, så hamnar inte gruppen i fällan att återupprepa sig själva. Dynamiken här ligger i materialet, framförandet och en frustration över de trista vintrarna i Klippan, där FastFuel bor. Gillar du ovan nämnda grupper, samt band som Gluecifer och Enemies Swe, så gör dig själv en tjänst och kolla upp FastFuel.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …