Strip Music – Never Die

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[singel, Playground, betyg: 0]

Första lyssningen är totalt överväldigande. “Never Die” fullkomligt slänger sig över en med samma hänsynslöshet som ett hungrigt rovdjur. De iskalla trummorna och det hårda gitarriffet skapar ett närmast industriellt groove. När sedan öppningstextraden “There is so much frustration in me” verkligen låter som att sångaren Henric de la Cour menar det vet vi vad det handlar om. Lägg till en melodiös, medryckande refräng och ett av de bästa sticken på mycket länge. “Never Die” är ett bevis för att det enkla oftast är det mest geniala.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …