Saturday , February 24 2024

Lund under bombanfall!

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Duvander)

Nu på lördag har Lunds syntklubb Neostalgia säsongspremiär. Under namnet “First bombs over Blekingska” presenterar man hela tre liveband på scen och lika många DJs i båset däremellan.

Banden vi kommer höra är ColdMeat-bandet Institut, Shift och Zebra Pares. Länkar finns till höger om ni inte känner till och vill lära känna banden lite på förhand.

DJs är Martin Wilford, FiatDeLuxe och Fem Elektronvolt. De utlovar brutala blandningar av dansant industri, 90-tals retroEBM och modernare electronica-tongångar. Band som nämns är allt från S.P.K. och Tujiko Noriko till Scanner och Pan Sonic. Andreas Tilliander, New Order, Bigod 20, Front Line Assembly och Les Rythmes Digitales står också på listan över artister som bistår med stämningshöjande material under kvällen.

21.00 öppnar tillställningen med happy hour där inträdet är frestande låga 30 pix. Efter 23 blir det löjligt billiga 60 svenska kronor, så missa inte den här chansen att stödja svenskt kulturliv! Övriga detaljer om arrangemanget finns på Neostalgias hemsida. Även där söker man sig med fördel via länkarna till höger.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …