Deadsoil – The Venom Divine

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jens Leinonen)

[album, Lifeforce records, betyg: 0]

Det är lite svårt att bli imponerad av ett gäng tyskar som vill vara the Haunted.
Ja, ok, de vill vara Hatebreed också, men det är ju inte så jäkla imponerande det heller.
Här i Svea rike har vi redan hört the Haunted till leda (som iofs kanske kan göra comeback nu när de har en vettig frontman igen) och efter framträdandet på Hultsfred kan jag ingenting annat än gäspa åt Hatebreed´s trötta macho-core. Hörni Deadsoil, det är inget skamligt i att försöka skapa sig en egen identitet. Jag hoppas karlarna inser det för “The Venom Divine” är ingen dålig skiva. Framförandet är självsäkert och ljudbilden, signerad Berno studio i malmö-Schweden, synnerligen passande. Det verkar t.o.m. finnas en strävan att skriva hållbara låtar och det är ju verkligen inte fy skam för ett band som kontrakterats av Lifeforce.

Problemet med att framföra musik som praktiskt taget redan framförts är att det blir tråååkigt. Som att tugga samma tuggummi två gånger ungefär. Detta blir särskilt besvärande när det gäller den typ av musik som Deadsoil så innerligt vill överväldiga oss med. Den “käftsmälls-effekt” som At the Gates perfektionerade infinner sig liksom inte. Vi har redan fått en sådan smäll tidigare och det är svårt att återskapa på ett nytt och imponerande sätt. Det finns dock låtar på plattan som utmärker sig på andra vis. Tunga “Hellsphere” och “The Absolut never”, med den varierade sången, bryter av mellan de mer traditionella spåren och skapar en känsla av bredd.
Tyvärr räcker det inte hela vägen.
De spår som skall stå för tokmangel-biten är inte tokmangliga nog. Tyskarna håller tillbaka lite för mycket för sitt eget bästa. Det blir shoegazing istället för den misshandel man önskar sig. Summa summarum är ändå att “The Venom Divine” är ett klart acceptabelt stycke nu-thrash hardcore som funkar ok i väntan på the Haunted´s nästa släpp.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …