Thursday , April 18 2024

Bodies Without Organs – Conquering America

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[singel, EMI, betyg: 0]

Jag är nog den siste på den här tidningen som är popsnöre eller 80-talsnostalgiker och svenskt “mainstream” musikliv finner jag mer eller mindre vedervärdigt. Jag vill nämna det bara så ni får en referensram när jag nu förklarar att jag tycker Bodies Without Organs är så jävla bra. Ända sedan SAMA-spelningen har man gått och otåligt väntat på ett album och fått nöja sig med munsbiten “Living in a fantasy” (som börjar bli sönderspelad). När nu andra singeln kommer är det fortfarande inte deras bästa spår, med trots det är det så förkrossande mycket bättre än allt som finns på dagens musikmarknad.

Med Bodies Without Organs slipper man lyssna på sunkiga amatörsyntband, man slipper lyssna på Fame Factory-producerade, formstöpta tröttnissar, lika inspirerande som en sjungande lyktstolpe. Alexander Bard har renodlat sina decennielånga erfarenheter från popbransch och debattsoffor och har aldrig presenterat en så helgjuten slutprodukt. Med gamla Vacuum-kompisen och allas vår Page-kelgris Marina Schiptjenko och Popstars-ratade Martin Rolinski har gruppen med det konstiga namnet världen för sina fötter.

Låten då? Ja, det svänger helt enkelt groteskt mycket. Snap-, Pet Shop Boys-influenser och annat 80-tal till trots. Köp singeln, stöd ett välgörande ändamål, rädda topplistorna från torftighetsdöden! Sju mixar får ni på köpet, vilket i och för sig är mer eller mindre ointressant då ingen slår radiomixen. Men det är klart, efter 20 lyssningar på raken kan det ju vara skönt med lite variation.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …