Aeternitas – La Danse Macabre

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Serpina Records, betyg: 0]

Gothicmetal. Det är genren som tyska Lübeck-gänget Aeternitas spelar. Det innebär att musiken består av hård hårdrock (givetvis), klassiska influenser (typ körer eller kvinnlig sång av operasnitt) samt tjusiga keyboards. Dessutom är det ett plus om alla ser lite mystiska ut i stil med hårdrocksvampyrer med vinkingapåbrå. Allt detta uppfyller Aeternitas med god marginal. Men det är ändå inte en platta som faller mig på läppen, trots att jag kan uppskatta alla delarna var för sig.

I Aeternitas smältdegel blir musiken inte särskilt vacker eller ens dramatisk. Istället känns det lite som en klimpig soppa, där viljan att blanda så många ingredienser som möjligt förhindrar en naturlig sammansmältning. Det finns helt enkelt inte en tillräckligt utarbetatd bas i forma av melodier som fixar att låta Europe-synthar, Rammsteingitarrer och operadivor bli till en enhet. Dock finns det undantag, även om dom är få. I exempelvis “Nonne” lyckas man faktiskt skapa en stämning som håller för de spretande delarna.

Aeternitas är tyvärr för mycket för mig. Bortsett från två tre spår kommer nog “La Danse Macabre” ganska sällan höras på stereon.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: H. Self - Country Songs

H. Self – Country Songs

Country Songs är uppföljaren till H. Selfs kritikerrosade debutalbum som kom härom året. H. Self …