Sunday , February 25 2024

Red Hot Chili Peppers – Live in Hyde Park

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Warner Brothers, betyg: 0]

Så var det, efter tjugo år i branchen, Red Hot Chili Peppers tur att ge ut ett liveinspelat dubbelalbum. Under tre junikvällar, inför mer än 200.000 personer i London, framförde bandet sina konserter med James Brown som förband och detta är resultatet på cd.
Självklara spår som “Californication”, “Under the bridge”, “Give it away” och “Scar tissue” är med, liksom två nya låtar: “Rolling Sly Stone” och “Leverage of space”. Dessutom gör Red Hot Chili Peppers coverversioner på Donna Summers “I feel love”, Looking Glass hit “Brandy” och 45 Graves “Black cross”. Skönt med en liveplatta som är så mycket mer än bara en greatest hits-samling inför publik. Det här är dessutom den första officiella liveutgåva som kommit ut på marknaden hittills och Live In Hyde Park bjuder på över två timmar musik, vilket kan kännas lite mastigt, men varför klaga när man inte behöver höra bägge skivorna i rad? Den här liven svänger mestadels. Och den låter råare och mer opolerad än studioalbumen, vilket är tacksamt. Flea jobbar hårt på basen och tillsammans med trummisen Chad Smith arbetar de upp en kokande funkgryta. Anthony Kiedi är måhända ingen ekvilibristisk eller ens särskilt originell sångare, men han gör det han ska och John Frusciantes vevar på riktigt bra i “Throw away your television”. Ett måste för fansen och en bra inkörsport för er andra.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …