Marilyn Manson – Personal Jesus

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[singel, Nothing/Interscope, betyg: 0]

Nu när Marilyn Manson ska sammanfatta sin karriär med hjälp av den kommande samlingen “Lest We Forget”, väljer han också att släppa en ny singel.

Inte helt oväntat blev det en cover. Herr Manson har genom åren gett sig till känna som något av en mästare på att göra just odödliga covers, eller vad sägs om “Sweet Dreams” och “Tainted Love”. Den här gången är det Depeche Modes gamla vilda västern hit “Personal Jesus” som har genomgått Mansons köttkvarn. Och vad kan inte passa bättre än just denna låt, Manson har i åratal bråkat med den amerikanska religonskulturen och det är just den här låten handlar om.

Själva låten skiljer sig inte nämnvärt från orginalet. Självklart har den fått Mansons lilla musikaliska stämpel och Manson råa röst. Herr Skölds närvaro gör sig också mer märkbar nu när gitarristen John 5 har fått sparken, i bakgrunden kan man höra gitarr-riff som känns igen från Skölds tidigare medverkan i Shotgun Messihas. Låten har definitivt fått ett lyft genom Manson och Skölds kick i arselet.

En värdig tolkning som helt klart platsar i Manson´s övriga samling av covers.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …