Sunday , February 25 2024

Coca Carola – Kryp din jävel

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Beat Butchers, betyg: 0]

Jag ska ärligt erkänna att jag aldrig har förstått mig på Coca Carolas storhet och framgångsrecept. Ibland låter det tandlös pop med schlagervibbar (“Blommorna jag får” och “Änglar av snö”), ibland snäll punk (“Du är den tystaste jag vet” och “I bilen utan tak”) och emellanåt påminner det om den politiska 70-talsproggen (“Fader vår” och “Bomber & barn”). Sedan ska det sägas att rent objektivt är det inget som helst fel på vare sig sångmelodier, produktionen eller det musikaliska framförandet. Att texterna är på svenska är också trevligt, med tanke på att alltfler inhemska band nu för tiden föredrar engelska.
Så gillar man Coca Carola i allmänhet så tar man säkerligen till sig Kryp din jävel med öppen famn. Men mig personligen ger det här absolut ingenting.
Med ett undantag: titelspåret. Här kommer nämligen den aggressiva speedrock som får mig att gå igång på allvar och uppleva att Coca Carola verkligen vill någonting annat än att bara berätta om sina vardagsupplevelser och tankar. Här brinner det till och exploderar som en tidsinställd bomb i ett sömnigt varuhus en söndagsförmiddag. Tyvärr är och förblir den låten den enda jag kan ta till mig på den här plattan. Du kan mycket väl ha en direkt motsatt åsikt.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …