Wednesday , April 24 2024

Ad Vitam Aeternam – Abstract senses

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Karmageddon Media, betyg: 0]

Ad Vitam Aeternam är ett franskt gothmetalband som mestadels sjunger på engelska, men på Abstract Senses har de också med en låt på hemspråket. Gillar ni Nightwish, After Forever, Leaves Eyes och dylika grupper så går tveklöst Ad Vitam Aeternam hem också.
Bandet har en teknisk, skönsjungande sångerska i Céline de Kerliviou och en mörkröstad, growlande dito i gitarristen Fábien Longeot. Det är med andra ord den mycket vanliga sångkombinationen a´ la skönheten och odjuret, även hos detta band. Inget fel i det, men nog börjar det kännas lite väl förutsägbart?
Musikaliskt är inte gruppen direkt nyskapande heller, men de har fått ihop ett gäng riktigt bra låtar med tunga riff, snygga solon, storslagna körer, poetiska texter och effektfulla keyboards av Cathy Bontant, som tillsammans med gitarristen Jean Suire har skrivit de skönt svävande melodierna. Hantverket kan man således inte klaga på och produktionen är utmärkt.
Ett av de vackraste spåren är pianodominerade “Phoney icons”. Ett annat är “Les meandres de l´ame”, men det finns fler njutbara stycken än så. Titespåret är ett exempel och bombastiska “In the throes of apocalypse” går inte av för hackor. Om bara Fábien Longeot inte var så kåt på att komma in och grymta i varenda låt skulle Abstract Senses vara ännu bättre.

Om Webbmaster

Kolla även

Bottenhavet - Ljus I Tysta Rum

Bottenhavet – Ljus i tysta rum

Är du inne på tung modern hårdrock med tydliga retrovibbar från 70-talet är inte det …