Wednesday , February 28 2024

Truckfighters Vs. Firestone – Fuzzsplit Of The Century

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Fuzzorama Records, betyg: 0]

Grupperna Truckfighters och Firestone framför på Fuzzsplit Of The Century fem låtar var. Truckfighters inleder med en instrumentalare vid namn “The special theory of relativity” som går över i “Nitro”, en låt med Black Sabbath-riff och effektförsedd sång. Här är det tungt fläsk som gäller och inga mellanrum mellan låtarna. “Helium 28” är också gjord av bly, även om den samtidigt erbjuder skön jazzvals och ett avslutande akustisk gitarrparti med stämsång, utsmyckat med…fågelkvitter. Genialiskt.
I “New woman” behåller Truckfighters såväl tyngden som lekfullheten och de får mig att även tänka på Kyuss, Cathedral, Candlemass och Sir Lord Baltimore. Drogflummiga “Valium” avslutar Truckfighters del av splitplattan och eftersmaken för min del är att jag vill höra mer, mycket mer, med dessa varierade tunggungare.
Firestone höjer tempot i “Code to destroy” men behåller den fuzzskramliga ljudbilden. Deras stonerrock skiljer sig inte så mycket från Truckfighters, förutom att de lirar lite snabbare, aningen mindre tungt och har en vag faiblesse för spacerock. Det sistnämnda märks tydligast i “Planet remover” som inte Hawkwind hade skämts över att ha skrivit. Bandet avslutar plattan med en svängig, sprakande “Let the sky fall” och har inte högtalarmembranen spruckit redan så måste de vara på gång nu. Frågan jag ställer mig framöver är om dessa två bulldozerband kommer att kunna hålla den här kvalitén på sina egna fullängdare. Det är med spänning jag håller tummarna och ser fram emot svaret.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …