Theatres Des Vampires – Night Breed Of Macabria

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Blackend Records, betyg: 0]

Det italienska gothmetalbandet Theatres Des Vampires har hunnit med att ge ut ett gäng plattor. Night Breed Of Macabria är den senaste och det är en musikaliskt smakfull och läcker fullängdare med över en timmes speltid. Metalguror, synthar, snygga stråkar, manlig och kvinnlig sång samt en mörk, romantisk stämning för lyssnaren direkt ner i kryptan där de höga stearinljusen brinner i kandelabrarna och spindelnäten skimrar i takhörnen inför den kommande blodsritualen.
Bandet tycks ha jobbat med arren, de har lyckas skapa schyssta melodier och refränger utan att förlora den mörka stämningen och skivans alla röster skapar variationsrikedom utöver det vanliga. Orkestreringen tillför ytterligare djup och enligt bandets hemsida ska en del av låtarna användas som soundtrack till David Braccis kommande skräckfilm, Edge Of The Darkness. (Bracci är den mer kände italienske skräckregissören Dario Argentos samarbetspartner.) Övrig musik till filmen kommer att skrivas och produceras av Theatre Des Vampires keyboardist Fabian “Necros”, så det kan nog bli ett skönt soundtrack. Det är inte direkt förvånande att Night Breed Of Macabria ska bli filmmusik heller, för den här plattan är ytterst cinematisk och bandets image föranleder att tro att de även är en mycket intressant liveakt att ta del av. Vem tar hit dem till Sverige, tro?

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …