Thursday , June 20 2024

Rush – Feedback

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Atlantic, betyg: 0]

Sedan 1974 har den kanadensiska trion Rush levererat plattor till fansen och genom hela karriären har deras utgivningar alltid haft en väldigt hög standard, såväl musikaliskt som konstnärligt. Faktum är att Rush är en av de mest konsekventa grupper jag känner till, med en så lång karriär bakom sig. Efter trippelplattan och dvd´n Rush In Rio är nu bandet redan tillbaka och denna gång med en åttaspårs coverskiva.
Låtvalet i sig är inte så spännande. Det handlar om extremt kända saker som Eddie Cochrans “Summertime blues” som gruppen lyssnade på i Blue Cheers version, Creams “Crossroads” och Yardbirds “Shapes of things”. Alltså standardlåtar från 60-talets slut och gamla radiofavoriter för Rush-medlemmarnas del. Att låtvalet är lite dammigt med tanke på hur många som genom årens lopp har spelat in samma material är min enda kritik mot den här plattan. Men trots att man har hört flertalet av spåren i så många versioner genom årens lopp, så lyckas Rush ändå få sina covers att framstå som både inlevelsefulla och energiska. Låtarna har arrats så att de har fått en helt ny fräschör och ljudbilden är extremt snygg. Detsamma gäller själva musiken och Geddy Lee´s ljusa röst är följsam och har snarare blivit bättre än sämre med åren. Nu är det bara att invänta deras konsert på Globen i september.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …