Tuesday , April 23 2024

Lisen Elwin – Coming Home

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Diva Records, betyg: 0]

Idag kallas allt möjligt från tradcountry till pop till singer/songwriting och annan americana för alternativcountry. Ordet hanteras slarvigt och frågan är om kvasigenren över huvud taget behövs, eftersom den inte säger ett skvatt?
Nåväl, i Lisen Elwins medföljande pressrelease står det i alla fall att hon är en alternativcountryartist. Country utan cowboyhatt, som de uttrycker saken. Och visst, vissa låtar har absolut en countryfeeling, men långt ifrån alla. När Elwin låter som mest country påminner hon en del i stilen om Emmylou Harris och det är inte fy skam. Det är inte Elwins fina, trösterika röst som ger den associationen, utan snarare det emotionella läge hon placerar sina låtar i. Exempel: “Just the way you are” och “Everytime I reach you”.
Elwin har skrivit en drös trevliga sånger och några mindre engagerande till sitt album. Spåren är ofta lugna. Ett undantag är finfina “Love still makes me free”. Fler uptempospår hade inte skadat då det hade varit lättare att behålla koncentrationen med en större variation.
Men plattan är rätt tilltalande som den är. Förhoppningsvis ryggar inte Lisen Elwin för att sätta på sig cowboyhatt och bjuda på lite honky tonk och countryshuffle till nästa släpp.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …