Sunday , February 25 2024

Alpha Safari – Commercial Suicide

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Playground Music Scandinavia, betyg: 0]

Patrik Wirén sjöng tidigare i Misery Loves Company. Nu sjunger han i Alpha Safari istället. Uffe Cederlund från Entombed lirar gitarr. Dessutom har man Misery Loves Company-männen Patrik Thorngren på bas och Olle Dahlstedt på trummor.
Resultatet är inte den svarta, tunga hårdrock som man kunde förvänta sig. Istället ägnar sig Alpha Safari åt alternativrock med inslag av punk, som i “The next attack” och grungedepp som i “Björklinge”. Om titeln Commercial Suicide slår in eller ej är inte lätt att veta, men jag har svårt att tänka mig att den här plattan kommer att sälja i några större kvantiteter. Det har den inte tillräckligt starkt låtmaterial för. Men tack vare medlemmarnas historia lär de få iväg några ex åtminstone.
Personligen hade jag förväntat mig mer av en kolaboration mellan medlemmar från Entombed och Misery Loves Company, men förmodligen har grabbarna fått ihop någonting som de trivs med själva åtminstone. För egen del är jag inte lika road. Merparten av plattan känns trist, enformig och uppgiven. Låtarna matas fram men vidrör mig sällan känsomässigt. Mot slutet bränner det dock till: “As the city falls on my feet” byggs upp till ett psykedeliskt crescendo som är tilltalande och “Airplanes” höjer sig också över mängden. Även “Go” är intressant och “Teenage stupidity” svänger som fan. Synd att inte det övriga materialet har samma glöd.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …