Stefan Sundström – Hjärtats melodi

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, National, betyg: 0]

Enligt viskollegan Lars Demian kan Stefan Sundström gå in på muggen och komma ut en stund senare med femton nya låtar. Han ska tydligen vara ruggigt produktiv.
Att Sundström kanske borde sålla lite mer i låtmaterialet innan han släpper det på skiva har han visat tidigare, och även “Hjärtats melodi” innehåller en del anonyma låtar. Framförallt är texterna betydligt blekare än vad han skämt bort oss med. Både “Jan Banan” och “Babyland” dyker upp, men de riktigt snygga formuleringarna saknas.
Musiken är dock mestadels helt okej. I låtar som de inledande “Vill du inte ha mig” och “Vissna blommor” låter Sundström luftigare och mer smekande än tidigare, men så är han ju också kompad av halva landets rockelit. Här finns musiker som Hederos & Hellberg, folk från Hellacopters, Pelle Ossler, Goran Kajfes på trumpet och John Holm på kör bland annat i frälsningssången “Om jag kommer opp till Jesus”. Själv sjunger Sundström också bättre än tidigare, även om han inte helt kan hålla sig borta från att bräka på i gammal god stil.
Och det kanske är fjantigt, men jag är väldigt svag för den broderade duken som pryder omslaget.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …