Thursday , February 29 2024

The Lost – Hidden Beneath The Shadows Of Fear

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, Lifeforce, betyg: 0]

Okej, hårdrock är inte riktigt min påse. Ändå hittar även jag med jämna mellanrum guldkorn i den, som jag anser det, ganska stökiga och oorganiserade säck som kallas hårdrock. Mitt senaste fynd heter “Hidden Beneath The Shadows Of Fear” med The Lost.

The Lost består av fyra grabbar med rötterna i hardcore. Tillsammans skapar dom…rock´n´roll. Det är rak rock som jag minns den från förr, dock med vissa inslag av Nu-metall. Framförallt består deras 5-spårs debut av melodiös rock med mycket närvaro. Det är deppigt, aggressivt och passionerat om vartannat. Och jag rycks med, gripen av någon sorts inneboende energi i musiken.

Även om jag ytterst sällan går till rockhyllan i skivaffären så kommer jag att knalla dit för att inte missa The Lost’s fullängdare. Många kännare menar att The Lost tar gothicrock ännu ett steg framåt. Jag vågar inte uttala mig om det påståendet, däremot kan jag säga att det här borde gå hem i de flesta läger där inte gitarrer och i alla fall ett par nitar mot svart bakgrund är bannlysta.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …