Thursday , February 29 2024

Static-X – Beneath, Between & Beyond

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Warner Bros Records, betyg: 0]

Nu-metal bandet Static X fortsätter att övertyga. Efter succen med “Shadow Zone” väljer nu bandet att släppa “Beneath, Between, Beyond”. En samling innehåller outgivet material, bonus låtar och tidigare demos. Bandet har aldrig gjort mig besviken och så nu inte heller. De har alltid valt att gå ut i ett vansinnigt tempo och att lyssna på dem är som att få en kraftig käftsmäll i ryggen.

Det som har förundrat mig är att bandet alltid har en hög klass på sina låtar och jag blir smått glad när jag hör att deras tidigare demos som denna samling innehåller håller väldigt hög klass. Demon till “I Am”, med Statics aggresiva gitarrer anfallandes om vart annat, är ett mästerverk.

Självklart är bandets stora hit “Push It” med på samlingen, den här gången i en remixad version. Mixen är gjord av John Bechdel. Den är kul som en extra bonus, men en trance mix av en nu-metal låt kanske inte känns helt rätt.

De åkte som förband på Korns turné tidigare i år. Nästa gång de kommer, åker de som headline själva!

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …