Crematory – Revolution

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Nuclear Blast, betyg: 0]

Crematory är ett band som jag under många år hört talas om, och även fått höra både en och två låtar från. Ändå har jag aldrig hört en hel platta från början till slut. “Revolution” är med andra ord en sorts premiär. Och en rätt omtumlande sådan.

Tyska Crematory blygs inte att helt fräckt korsa vanlig hårdrock och death med rock typ Rammstein kryddad med melodiös synthpop. Kanske man skulle kunna likna det hela med ett Oomph! som löpt amok i ett försöka att göra schlagerpop.

Även om jag måste hoppa över vissa låtar därför att det bara är för mycket growling, metal och glammiga fyrverkeriexplosioner, så finns det andra som jag gärna lyssnar på om och om igen. Det känns som att jag i Crematory hittar influenserna till vad svenska Pain vill åstadkomma.

Oavsett vad man gillar på den mörka flanken; goth, metall eller synth, så hittar man något att njuta av på “Revolution”. Även om jag inte kommer att spela plattan på repeat, så kommer jag i alla fall att peta in ett flertal spår, såsom “Greed”, “Reign Of Fear”, “Open Your Eyes”, “Red Sky” och “Farewell Letter”, i de spelare jag bär omkring på.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …