Saturday , April 13 2024

The Guinea Pigs – Singasong

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[demo, , betyg: 0]

The Guinea Pigs kommer från tågmetropolen Mjölby, kanske mest känt i musiksammanhang för skivbolaget Cold Meat Industry och popbandet Wendy. Och just Wendy är intressant att jag nämner för Dan Johansson som skrivit musiken och sjunger i The Guinea Pigs har nämligen slått sig ihop med Joakim Paulsson, trummis i Wendy, för att genomföra detta projekt. De musikaliska likheterna med Wendy är dock inte stora mer än att de båda befinner sig i popgenren. Singasong är fylld av glad popmusik med hjärtat i 90-talets indieera. Tyvärr för Guinea Pigs så är nog inte den popstilen på modet just nu, men allt kommer tillbaks.
Ändå imponerande att göra en 10-spårsdemo som håller så jämn kvalité rakt igenom.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …