Tuesday , March 28 2023

The Flaming Moes – The Ride

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, AKIVAB, betyg: 0]

The Flaming Moes spelar en svängig gladpop med små inslag av country. De två låtarna “Hard to get” och “Donkey” är naturligtvis kvar från Epn Moving to Mexiko, om än något omarbetade. Däremot saknar jag Radiohead-inspirerade “Some Other Day”. På denna skiva finns en 5-6 riktigt bra poplåtar och även övriga låtar håller en jämnbra kvalité. “A conscience & a thief” är en mer lugn och dämpad låt som påminner mycket om svenska Granada, briljant! TFM spetsar gärna sina låtar med diverse olika instument som melodica och munspel, vilket ger lite extra underhållning för The Ride är en skiva som bjuder på glad och trallvänlig musikunderhållning. Stark trea!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Kjellvander Tonbruket - Fossils

KjellvanderTonbruket – Fossils

KjellvanderTonbrukets förra album, Doom Country, var en grym platta, tung och lätt att falla pladask …