Thursday , April 18 2024

Loveless – Something About You

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[singel, , betyg: 0]

Loveless lyckades för två år sedan att skriva kontrakt med det Kanadensiska skivbolaget Kinetic Response och släppte albumet Hello World. “Something about you” fanns med på den och släpps nu på singel i Sverige. Det är riktigt skön synthpop-låt Karlstadgrabbarna fått till. Fartfyllt, poppigt, med enkla verser och en slagkraftig refräng, det klassiska upplägget alltså. Låten finns i tre olika versioner, där den hederliga svenska radioversionen är den som fungerar bäst. Den amerikanska originalversionen känns lite släpigare och tråkigare, men det kanske bara är inbillning eller ren och skär nationalism från min sida. Som extraspår har en helt ointressant instrumental låt vid namn “Angel” lagts till. Den kunde lika gärna ha kvittat.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …