Autohorse – Shoot the Phone

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Make it happen/Bonnier Amigo, betyg: 0]

Stockholmsbandet Autohorse har hållit på sen 1999. Shoot the Phone är dock deras första skivläpp och de tre killarna väljer att beskriva det som ett mini-CD-album. Vad de menar med det förstår jag inte för skivan inehåller åtta spår med ett genomsnitt på fem minuter per låt. Musiken är en slags psykadelisk electropop med inslag av dub. Det är lågmält med halvpratande monoton sång. “Channel is on” liknar en Moby-låt jag inte minns namnet på, och just Moby med lite inslag av Franz Ferdinands och Scissor Sisters moderna popstil är en vettig beskrivning. I en tårdrypande version av Roky Ericksons “You don´t love me yet” lyckas man åtminstone få en känsloladdad avslutning. Mer än godkänt kan det inte bli.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: H. Self - Country Songs

H. Self – Country Songs

Country Songs är uppföljaren till H. Selfs kritikerrosade debutalbum som kom härom året. H. Self …