Sister Lightyear – Marty Parties Arty

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[ep, Trewetha Records, betyg: 0]

Sister Lightyear är ett Stockholmsbaserat nätverk bestående av två musiker, en webdesigner och en grafiker. Musikdivisionen utgörs av “Kiptar” och “Heinrich”. Dessa har mycket ackumulerat musikkunnande, då de tidigare spelat med bland andra Sindy kills me och Petrol.

Sister Lightyears debut-ep imponerar. De kombinerar Franz Ferdinands punkfunkiga känsla med en frenesi och spelglädje som inte ligger långt efter The Mo’s. Materialet på ep:n är både varierat och starkt. Här finns inga tråkiga transportsträckor, utan varje låt är underhållande i sig.

Frågan jag ställer mig är dock om man skulle orka med en hel fullängdare i det här tempot. Kanske skulle man, efter ett tag, tröttna på den nästan hysteriskt käcka popen? Jag hoppas därför att Sister Lightyear även kan skriva ballader och lugnare spår. Annars gör de sig nog bäst i ep-format.

Marty Parties Arty är, hursomhelst, en utmärkt energikick. Om du gillar sprudlande popmusik bör du definitivt ge de här stockholmarna chansen. Sister Lightyear är klart coola och jag sätter en trea som inte ligger speciellt långt från det högre betyget.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …