Paste(swe) – Sequel

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Deadfrog Records, betyg: 0]

Paste(swe) består av Thomas Johansson och Mikael Frithiof som bägge har sitt ursprung i Per Gessles hemstad Halmstad. Och precis som Gessle pysslar Paste(swe) med catchig popmusik som kan härledas till såväl 60- som det tidiga 70-talet.
Sequel är bandets andra fullängdare. De har också givit ut en EP samt några singlar. Gruppens styrka är tveklöst de starka refrängerna och melodierna samt en del trevliga, musikaliska klurigheter som smyger in här och var. Visst kan det bli lite väl puttenuttigt och gulligt i låtar som “Love You A Lot” och “If You Want Me”, men å andra sidan tillhör det stilen. Däremot kunde man ha skippat töntiga “The Buider”. Desto roligare att lyssna till gunget i “Hello”, inledande “Passion (I Love You)” och “Hard To Be In Love” där allting sitter perfekt. Hos Paste(swe) vilar inga djupa tragedier eller ångest. Det mesta tycks nöjsamt, glatt och soligt. På sin höjd kan det komma in lite vemod som i fina “All For You”. Vissa spår på Sequel är mer lyckade än andra och Beatles ande vilar över anrättningen. Texterna handlar om kärlek och musiken får sin moderna touch via syntharna. Det är tveklöst ett gediget arbete bandet har lagt ner på sina alster, men nog vore det befriande om det brann till lite mer här och var, om det exploderade av ilska eller vånda. Helheten är dock njutbar och fans av modern powerpop samt 60-talsnostalgiker har en hel del att hämta hos Paste(swe).

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …