Supergrass – Supergrass is 10 (Best of 94-04)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, EMI, betyg: 0]

Här har vi då en samling med Oxfordgruppen Supergrass. De var stora under 90-talet med låtar som “Lenny”, “Alright” och “Mansize Rooster”. Om ni har missat dem så handlar det om glad, svängig och ganska okomplicerad indiepop. Blanda Beatles, Rolling Stones och The Who i en gryta och tillsätt lite tokiga infall av Madness och Buzzkocks. Voíla – ni har Supergrass!

Många av de äldre låtarna står sig utmärkt än i dag. Däremot är jag måttligt imponerad av gruppens senare karriär. Spåren från den senaste skivan, Life on other Planets, känns sega och trista. Om ni vill ha en glad och käck indiepopplatta till grillfesten är det här, hursomhelst, ett utmärkt alternativ. Trevlig britpop för hela familjen.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Kjellvander Tonbruket - Fossils

KjellvanderTonbruket – Fossils

KjellvanderTonbrukets förra album, Doom Country, var en grym platta, tung och lätt att falla pladask …