Friday , December 1 2023

Faithless – No Roots

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Philip Assarson)

[album, BMG, betyg: 0]

Faithless, som är ett starkt namn på pop-techno scenen, har med senaste skivan No Roots återigen bevisat sin talang. Den här gången kanske med ett litet mer politiskt tema än det mjukt deppigt filosofiska som i alla fall jag tidigare känt i deras musik. Indirekta texter om människors hat och rädsla, världspolitik och självmordsbombare, tankar och värderingar ger ett vemodigt men ändå positivt och upplyftande intryck. Paradoxalt nog går man genom spåren i ett svep, oavsett texternas fokus. Det blir drygt en timmes resa mellan texter och sköna melodiösa linjer som, i bästa Faithless-stil, knappast lämnar någon varken oberörd eller missnöjd. Det är lättlyssnat helt enkelt! Sångaren Maxi Jazz öppnar upp skivan med TV- och radiohitten “Mass Destruction” som i stafettstil sveper vidare genom skivans alla spår oavbrutet och medvetet lyfter känslan av att placering och komponering av spåren är väldigt medveten och avsiktlig. Gruppen har sagt att No Roots är deras bästa skiva hittills “som det ska vara” med högre tempo, glädje och tryck.

Kort och gott om Faithless: Består av Trion Maxi Jazz “sång”, Dj Sister Bliss och Rollo Armstrong “musik”. Spåren “Insomnia”, “God is a Dj”, “We Come 1” är enorma försäljningsframgångar och placerade Faithless som en av världens främsta Technogrupper under senare nittiotalet fram tills idag.

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …