Slaptones – Amplify

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Capitol/EMI, betyg: 0]

Här har vi uppföljaren till debuten Simplify och det är pappa JanÅke Bondestam och hans tre döttrar som rockar igen. Slaptones-systrarna Greta och Sunniva har skrivit egna låtar till den här plattan och de låter som om de skrivits på 60-talet. Dominerande stilar är rock a´ la Rolling Stones och country a´ la Dixie Chicks. Dessutom har Slaptones en fallenhet för handklapp och det är ju inte ofta man hör nu för tiden. Stilpoäng för det.
Plattan startar med “Neighbour Matters” och “Amplify” som bägge låter egensinnigt som ett förvridet Stones anno -65. “Heartboy” är en kombination av Bob Dylan – kanske tack vare munspelet – och country. Inte tokigt alls. Därefter är Slaptones tillbaka till det stunsiga rockstuket i “Chords & Stories” och sedan blir det countrykänsla igen i “Time To Let Go” och “Song For Baby”. JanÅke sjunger bluesen “Dead End Road” innan tjejerna ånyo tar över det vokala och genomgående sjunger systrarna Bondestam riktigt jävla bra.
Som helhet är det här en något splittrad platta. Slaptones vill lite väl mycket på en gång känns det som och vissa låtar är mycket starkare än andra. På den svenska landsbygden lär det här gå hem ordentligt. I storstäderna blir det nog kyligare tyvärr, som det brukar bli för den här sortens musik, men förhoppningsvis har jag rejält fel på den punkten. Det vore ju synd om en massa människor skulle missa den här charmiga plattan.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …