Saturday , February 24 2024

Robert Johnson and Punchdrunks – Hahnenkammrennen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Debaser Recordings/MNW, betyg: 0]

När jag satte på den här plattan första gången blev jag minst sagt förvånad. Det här är inte vad man förväntar sig ifrån gitarrockaren Robert Johnson. Nog för att hans strängbändarexcesser känns igen, men kompet på den här singeln är så synthifierat att man luras att tro att Robert Johnson and Punchdrunks har förflyttats i tiden och hamnat på en planet i yttre rymden.
Syntharna och ytterligare en gitarr står Per Thorsell för. Numera är det han och Johnson som är bandet. Producent är Thomas Öberg (bob hund, Bergman Rock) och resultatet är riktigt kul.
” Hahnenkammrennen” låter som Sigue Sigue Sputnik möter techno och synthpoppigt 80-tal på en gång. Trevlig melodi, dansant sväng och fräckt gitarrlir. “Flymo Twins Remix” är mer suggestiv och transig, längre och sexigare. De här låtarna borde pumpa för fullt på klubbarna under sommaren och jag ser verkligen fram emot en fullängdare som går i samma stil. Lite sång på det här och succén vore ett faktum.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …