Passarounders – Oh Yeah, Lorenzo, Oh Yeah…

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Mauro Rongione)

[album, The Bolivian Brokk Records, betyg: 0]

Det finns alldeles för många punkband i världen. Flertalet är rätt värdelösa. Desto roligare att stöta på ett humoristiskt band som Passarounders från Malugn i Dalarna. Inte för att de heller gör något musikaliskt nyskapande, men de är tajta och lyckas skriva medryckande och bra refränger, vilket är oerhört viktigt när det gäller den här genren. Dessutom har de en sångare som vrålar med mörk, hes röst som ibland påminner om Motörheads Lemmy.
På “Oh Yeah, Lorenzo, Oh Yeah…” gör Passarounders sex låtar om man ska tro konvolutet. Nu råkar den sista av dessa, “VB”, bara vara en inräkning samt två taktslag och inget mer, så att kalla den för låt känns nästan som falsk varudeklaration men de övriga fem spåren är inte tokiga. Både “Batman”, “Revolution” och “Midnight Boogaloo” rockar väldigt bra och egentligen är det väl bara “Built For Action” som är ännu bättre. Starka refränger, variation inom ramen för musikstilen och tilltalande energi höjer alla dessa låtar över mängden. Skivans svaghet, förutom skämtet “VB” är “Way Of The Babel” som går i 180 men som saknar det där lilla extra. Det är ingen direkt dålig låt, men de övriga är bättre. Nu är bara frågan om Passarounders kan hålla den här höga standarden på en fullängdare. Jag håller tummarna.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …