Thursday , July 18 2024

Morning After – Beneath The Real

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Black Lotus Records, betyg: 0]

Det är inte ofta man får tillfälle att lyssna på hårdrock från Grekland, men det är där Morning After har sitt ursprung. Duon består av bröderna Tasos och Melios Iliopoulos. Tasos sjunger medan Melios lirar bas, gura och synthar. Fotis Giannakopoulos från utmärkta Septic Flesh och Condemnation har lånats in att tortera trumskinnen och resultatet är inte alls illa.
Morning Afters musik skulle kunna beskrivas som en kombination av nu-metall och goth med inslag av dödsmetall, men på Beneath The Real ges samtidigt utrymme för hårdrock av mer klassiskt slag och tillsammans blir anrättningen både spännande och intressant. Hade de varit ännu några Linkin´ Park-wannabees hade jag förmodligen kräkts, men nu får jag både behålla maten och dessutom blir jag sugen på efterrätt.
Svagheten på Beneath The Real är broder Tasos. Hans sånginsatser är inte av högsta klass, om man uttrycker sig milt och tyvärr tar han ner helheten rejält. Detta är synd, ty Melios kompositörsegenskaper samt instrumentala diton kan man inte klaga på. Den här plattan innehåller bland annat flera coola gitarrsolon, feta riff, snygga melodier, atmosfärsförstärkande synthar och ett bra driv. Till nästa släpp får vi hoppas att Tasos har tagit sånglektioner eller bytts ut mot någon med säkrare stämband. Då blir det perfekt.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …