Saturday , April 20 2024

Leaves Eyes – Lovelorn

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Napalm Records, betyg: 0]

Tyska Leaves Eyes består av Liv Kristine Espenaes Krull, som tidigare sjöng i Theatre Of Tragedy, samt gruppen Atrocity som kompar henne och där även hennes make Alexander Krull ingår. Liv Kristine sjunger bra och rösten påminner ibland om Kate Bush´s, men varför ska även Leaves Eyes, som så många andra, använda sig av manlig growlsång? Det känns bara trist och idéfattigt vid det här laget. Som tur är förekommer growlandet sparsamt.
Lovelorn är en konceptplatta med ett textmässigt kärlekstema och de tio låtarna är indelade i lika många kapitel. Musiken beskrivs bäst som symfonisk gothmetal av det lugna slaget och skivan är snarare vackert romantisk än mörk eller hårdrockig.
Här finns några riktigt lyckade spår som till exempel “Ocean´s Way”, “Temptation” och “Secret”. Tyvärr har stråkarrangemangen och gitarrmattorna en tendens att smeta ihop lite väl mycket på andra håll. Resultatet blir i dessa fall sömnig Enya-varning och det skulle inte göra ont om Leaves Eyes tog ut svängarna i en mer progressiv och vågad riktning.
Nu är absolut inte Lovelorn en dålig platta och dessutom är den gruppens första, så nog finns det goda möjligheter till mer vågade satsningar i framtiden. Således är det bara att njuta av guldkornen här och hoppas på en större variationsrikedom till nästa gång.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …