Tuesday , April 16 2024

Ebon Tale – Sit Down

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Dusklight Records, betyg: 0]

Den här singeln innehåller två spår: “Sit Down” och “This 6 Year Old Feeling”. Första spåret är skönt svängigt med distad gitarr, Frida Franzéns ångestladdade men samtidigt väldigt tilltalande sång, som påminner mig om Bone Orchard, om nu någon minns dem? Låten ska medverka i en kortfilm av Anna Hylander.
Den långa, instrumentala “This 6 Year Old Feeling” ger inte samma omedelbara kick. Det är en rätt enformig historia som kan vara skön att lyssna på när man är på det humöret, men jag kan inte påstå att den ger mig något speciellt.
Trion Ebon Tale har givit ut en EP tidigare som jag inte har hört, men kan de producera fler låtar i klass med “Sit Down” så skulle det vara ett nöje att få ta del av en eventuell fullängdare framöver. Av singeln att döma finns det uppenbarligen kapacitet.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …