Bleeding Ears – Rotten Inside

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Irritum Records, betyg: 0]

Bleeding Ears är ett enmansprojekt av Peter Glaas, som också kallar sig Kagjasg. Han gör allting själv på den här plattan och tycks ha en fablesse för repetetiva, musikaliska mönster där elektriska oljud ingår som en naturlig del av ljudbilden. Vackert är det inte, men på sina håll känns den här instrumentala plattan rätt intressant ändå.
Vad det handlar om är alltså industriell och elektronisk rytmisk musik med allsköns märkliga inslag och ett hårt, piskande anslag. Tänk er ett stålverk, fullt av skärbrännare och maskiner som står och hackar i olika takter medan svetslopporna slungas omkring över fabriksgolvet så har ni en fungerande association till hur Bleeding Ears låter. Nu betvivlar jag att det är så Glaas ser sina alster med tanke på titlar som “Complete Guide To Rot”, “Fried Eyes” och “Dead Hero”, men det spelar mindre roll. Associationen är fri.
Tretton låtar bjuder Rotten Inside på och plattan kräver lyssnarens fulla uppmärksamhet, för att inte bli extremt irriterande. Det här är knappast musik man läser, pratar med kompisar eller mekar med datorn till, medan den går i bakgrunden. Inte heller är det dansmusik (även om det går att dansa till flertalet spår om den rätta viljan finns) eller något att rekommendera den bakfulle. Men har du ett öppet och vidgat sinne för hård och extremt ihärdig industrirock så kan du mycket väl falla för den här produkten.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …