Wednesday , April 17 2024

Billie The Vision & The Dancers – I Was So Unpopular In School And Now They´re Giving Me This Beautiful Bicyc

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Love Will Pay The Bills Record, betyg: 0]

Skånebandet Billie The Vision & The Dancers tycks gilla långa bandnamn och skivtitlar. Däremot håller de låttitlarna korta till sina elva popsånger på det här albumet.
Personligen är det sällan jag blir förtjust i grupper inom den här genren. Billie The Vision & The Dancers är inget undantag på det stora hela, men de har trots allt tilltalande kvalitéer, främst i melodierna och i sina småcharmigt, vemodiga texter. Vad det handlar om är enkel, lättlyssnad, halvakustisk vispop med en lyrik på engelska som förefaller realistisk, vardagsnära och självupplevd. Efter första lyssningen har man greppat innehållet och kan avgöra om plattan faller en i smaken eller ej.
Förmodligen avgudar det här bandet Morrisey och sämre förebilder kan man i så fall ha. Det skulle inte heller förvåna mig om Bob Dylan, Simon & Garfunkel och kanske även Cat Stevens finns i bandmedlemmarnas skivhyllor. Dessa artisters kvalitéer når dock inte Billie The Vision & The Dancers upp till, även om de emellanåt får till det riktigt fint på egen hand. Bäst tycker jag om småbittra “Ask For More” och “Jackass” som tangerar folkmusik, samt “City” med sin beskrivning av hur det känns att flytta till storstaden . I det stora hela är det här en småtrevlig platta inom sin genre som andra säkert kommer att skatta högre än vad jag gör.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …