Bäst och sämst på Hultsfred – Hultsfred 2

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

Zero hissar och dissar

Zero hissar

Regn (i måttliga mängder)
Jo, faktiskt! Inte bara hör det till att det ska komma en liten skvätt, det är dessutom det tydligaste sättet att skilja agnarna från vetet.
Det skrämmer bort gnällspikarna som egentligen inte hör hemma på festival och det höjer dekadensen (och därmed partystämningen). För finns det något trevligare än 15 personer som pressar ihop sig under ett vitt partytält med bandaren på full volym, regnet smattrande i taket och med bara en enda sak att göra – festa.

Festivalpolare
Ni vet de där som man bara träffar en gång om året, nämligen när man är på festival. Sen kan det gå ett år utan någon som helst kontakt, fast så fort man träffas på campingen fortsätter man helt naturligt där man avslutade året innan.

Björk
Inte artisten, utan träslaget. Det är björkarna som är hela grejen med Hawaiiscenen och Hultsfred. Den som inte begriper det har ingen poesi i kroppen.

Zlatan
Behöver jag motivera det?

Zero dissar:

Backstageområdet
För den som aldrig varit där kan jag berätta att det är ett litet område som består av en bar och några friggebodar. Det finns ingenting att se, ingenting att göra och är allmänt skittråkigt. Nu för tiden är det dessutom snudd på omöjligt att få tag i gratisöl eller gratisskivor.
Vilka är det som hänger där och varför? Ni är på Hultsfredsfestivalen – var på campingen och på scenområdet!

Ängen
En åker som inte har något med Hultsfred att göra. Däremot är den förvillande lik Roskilde. Inga träd, ingen charm – bara oändliga ytor med platt mark och jobbiga förstagångsbesökare. Visserligen är det bra att snorungarna håller till där, då slipper ju vi riktiga besökare som bor på originalcampingen dem.

Maten
De första åren man åker till Hultsfredsfestivalen kommer man hem och är lyrisk över matutbudet. Det finns thai-mat, vildsvinskebab, tex mex och en massa annat gott. Snart märker man dock att de grekiska grillspetten bara består av fett, att thaimaten är lika kryddig som barnmat och att en vanlig burgare kostar 40 spänn. Så det blir att man håller sig till de tråkiga, men pålitliga, pizzaslicerna.
Vi vill ha riktig mat! Potatis! Pannbiff! Pyttipanna! Ska det vara så svårt?

Panka tonåringar
De åker till Hultsfred utan ett öre på fickan. Deras festival går ut på att tigga. De tigger pengar, mobilsamtal, mat, alkohol och lift hem till Stockholm.
Förstå! Man åker inte på festival utan pengar!

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …