Friday , December 2 2022

The Gmeyner – My Angel

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[singel, Byker Wall, betyg: 0]

Vid en första anblick är det lätt att bli imponerad av The Gmeyners cv. Vad sägs om Irya Gmeyner (Urga, Cirkus Cirkör), Conny Nimmersjö (Bob Hund, Bergman Rock), Stefan Axelsson (Weeping Willows, Stefan Sundström & Apache) och Jejo Perkovic (Infinite Mass, Bear Quartet, Brick). Därför känns det helt logiskt att debutsingeln “My Angel” är ett riktigt guldkorn.

Irya Gmeyners röst är oerhört vacker och den strama, rytmiska versen påminner en hel del om PJ Harvey i hennes glansdagar. Men i övrigt är det snarare Tori Amos som inspirerat, och till sist dyker just ett piano, signerat Martin Hederos, upp. Om allt The Gmeyner gör låter så här är det värt att köpa en biljett till årets Kalas-turné enbart på grund av dem.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Månskensbonden - Nånstans Längs En Bortglömd Breddgrad

Månskensbonden – Nånstans Längs En Bortglömd Breddgrad

Markus Bergfors är tillbaka i glesbygden med sitt andra album. Han har blivit äldre, storstaden …