The Gmeyner – My Angel

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[singel, Byker Wall, betyg: 0]

Vid en första anblick är det lätt att bli imponerad av The Gmeyners cv. Vad sägs om Irya Gmeyner (Urga, Cirkus Cirkör), Conny Nimmersjö (Bob Hund, Bergman Rock), Stefan Axelsson (Weeping Willows, Stefan Sundström & Apache) och Jejo Perkovic (Infinite Mass, Bear Quartet, Brick). Därför känns det helt logiskt att debutsingeln “My Angel” är ett riktigt guldkorn.

Irya Gmeyners röst är oerhört vacker och den strama, rytmiska versen påminner en hel del om PJ Harvey i hennes glansdagar. Men i övrigt är det snarare Tori Amos som inspirerat, och till sist dyker just ett piano, signerat Martin Hederos, upp. Om allt The Gmeyner gör låter så här är det värt att köpa en biljett till årets Kalas-turné enbart på grund av dem.

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …