Spring In Paris – Hope There Is A Morning After This

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[album, Gravitation, betyg: 0]

Ibland är det kul att skriva en rejäl sågning, men oftast gör det mig bara nedstämd. Antingen är Spring in Paris popmusikaliska genier och jag en fördomsfull, inskränkt stackars recensent som inte förstått någonting. Eller så är det här ett av årets mest överflödiga svenska skivsläpp och då finns det rätt många anledningar att tycka synd om de inblandade. Mest på grund av det hejdlösa resursslöseriet.

En rättvisande beteckning för Spring In Paris musik är nog amerikansk så kallad alternativpop, med undermålig sång. Det finns en anledning till glädje och det är inledande “Beside You”. Men det räcker inte. Sångaren verkar ha köpt myten om antisång utan att begripa att kraven på inlevelse och känsla ökar radikalt. Många av de här låtarna är så förbryllande lika att jag under varje genomlyssning tror att min cd-spelare har flippat ur.

Björn Olsson (Franke) har producerat, och nog låter det bra, framförallt trummorna som nästan förtjänar en helt enskild recension. Att sedan Mattias Glavå (Broder Daniel) har mastrat gör inte ljudbilden sämre. Men inte ens en lysande produktion kan inte maskera det faktum att låtmaterialet suger.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …