Psycho Sonic Cindy – Yeahbabyc'mon

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[singel, Dead Frog, betyg: 0]

Före detta Orange Crunch är tillbaka med ny gitarrist. Sedan förra årets ep I Wanna Go Home har de rört sig mer mot postpunk och ett rockigare sound. Popriffen är nedtonade och istället ges utrymme för diskant, kanske lite väl torrt gitarrskrammel. Sångerskan Bea Persson har fortfarande en av landets bångstyrigaste rockröster och bandets melodikänsla är intakt. Psycho Sonic Cindy har nästan lyckats skita ner produktionen, men jag saknar den råhet de får till när de spelar live. Tills de lyckas återskapa den energin i studion känns det här som det näst bästa, men “Yeahbabyc’mon” är ändå mer medryckande än de flesta rocksinglar du kommer att höra i sommar.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …