Boytronic – Tillbaka med nytt & gammalt material

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

Boytronic återuppstod för ett par år sedan då Holger Wobker och Hayo Panarinfo, bandets frontmän under dess olika perioder, träffades och började jobba ihop. Nu är det åter dags för “super”-Boytronic att släppa en skiva.

Från första början var bandet en duo destående av Holger och Peter Sawatzki som skrev musik ihop. 1983 slog bandet igenom med låten You som ses som en av 80-talets största synthlåtar. Två album släpptes och sedan upplöstes bandet.

Namnet Boytronic ägdes dock inte av bandmedlemmarna, utan av ett par musikproducenter som frågade Hayo om han var intresserad av ta över Boytronic. Hayo svarade ja och ytterligare två album följde. Därefter lämnade Boytronic definitivt scenen, medan Hayo fortsatte göra musik med sitt andra band U96.

Föreningen av Holger och Hayo visade sig bli lyckad. The Working Model återutgavs, nu med bonusmaterial, samtidigt som ett helt nytt album, Autotunes, såg dagens ljus. Detta resulterade bland annat i nya spelningar, och när jag fick chans att intervjua bandet i Göteborg var båda överens om att det nya Boytronic hade lyckats samla de båda gruppernas styrkor och göra sig av med svagheterna.

Sedan blev det tyst. Fram till nu då ett nytt album är på ingång. Denna gång blir det ett dubbelalbum med namnet Maxi, och det är en beskrivande titel. Maxi innehåller nämligen alla Boytronics klassiska 12″ remixer.

– Vi har fått så mycket förfrågningar från fansen om dessa gamla inspelningar av vi beslöt oss för att ge ut dem på CD, berättar Hayo. Skivan innehåller också en del nya remixer och även fyra helt nya låtar. Från början hade vi tänkt att spela in ett helt nytt album i år, men det har gått åt så mycket tid åt att dra igång nya labeln Triggertrax att vi helt enkelt inte hunnit. De fyra spår vi hann spela in la vi däremot på skivan, och det är rätt synthiga låtar. Tror inte att någon blir besviken.

Den nya labeln Triggertrax är egentligen en underlabel till Hayos Major Records, och utöver label är Triggertrax dessutom en studio och ett produktionsbolag.

– Vår vision är att Triggertrax skall bli en av de ledande synth/elektro-etiketterna i Tyskland, säger Hayo. Vi kommer enbart att jobba med elektronisk- och synthmusik, så det är rätt självklart att Maxi blir vår första release.

Men redan har Triggertrax signat sitt första band, franska Celluloide.

– Det är egentligen inte ett nytt album, utan det är deras andra skiva som inte funnits tillgänglig på den tyska marknaden, avslöjar Hayo. Om det hela faller väl ut har vi planer på att släppa även deras första skiva och självklart även nya releaser.

Att det blev just Celluloide som blev första Triggertrax första band utöver Boytronic var kanske ren slump.

– Dom medverkade på en mycket svåråtkomlig skiva där dom gjorde en cover på Luna Square, berättar Hayo. Jag tyckte att dom gjorde den hur bra som helst, så jag blev nyfiken och lyckades få tag på en av deras egna skivor. Den blev snabbt en favorit och vi tyckte att definitivt skulle göras tillgängliga i Tyskland.

Hayo medger att dom även har kontakt mer ytterligare några artister, men eftersom inget är klart än vill han inte avslöja något ännu. Däremot säger han att han är glad för alla demos som skickas in, det får inte finnas några stängda dörrar om man siktar på att göra sin label till en av de främsta.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …