Johan Bergqvist – Throwaway moments

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Pristine Music, betyg: 0]

Johan Bergqvist är säkert en sån där som bara kan kliva in på en bar, en nyårsfest eller svärmors 60-årskalas, sätta sig vid pianot och få med sig alla i salongen på stämningsfull allsång. En sån där man ser i filmer och själv vill vara.
Bergqvist är i alla fall en Grycksbokille (numera Hultsfred) som vet hur man hanterar tangenterna. Och tillsammans med ett skönt komp låter hans musik smekande och varm.
Jag sätter på hans (riktiga) debut “Throwaway moments” och tänker att det låter lite Elton John, lite klassisk singer/songwriter och en hel del Sweet Chariots. Då dyker plötsligt Popsicles (där Andreas Mattson från Sweet Chariots ingick) gamla hit “Hey princess” upp. Visserligen i en nedtonad pianoversion som varken gör från eller till i mitt liv, men det känns kul att mina indiekamrater inte är helt bortglömda.
Hans egna låtar når inte riktigt samma klass, men är ändå värda en rejäl genomlyssning.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …