Thursday , February 29 2024

Winterthrone – The Burning Skies/ Storms Of Wrath EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Power Play/Nightmare Records, betyg: 0]

Så var det dags för lite tysk symfonisk black metal av det extrema slaget. Winterthrone är ett enmansprojekt av en kille som heter Steffen Brukner. Han lirar gitarr, growlar och programmerar. Av detta blir det en märklig musik som inte är för allas öron.
Periodvis går det hypersnabbt och påminner om en vildsint storm som piskar fram genom en hotfull skog, så att grenar knäcks och trädrötter bryts upp ur jorden. Periodvis tonas musiken ner och blir både dramatisk och ibland riktigt vacker. Mörkt är det hela tiden och låtarna genomsyras även av en stark industrikänsla.
Den här plattan skulle med andra ord fungera utmärkt som sountrack till en skräckfilm, då den är ytterst cinematisk till sin form, men att stå i ett publikhav och höra detta live är jag mindre angelägen att göra.
Tilläggas bör att The Burning Skies är instrumental, så när som på körerna, medan Storms Of Wrath innehåller mer vanlig growl. Sången är dock så nermixad att man omöjligt kan urskilja några ord. Mitt slutomdöme är att Winterthrone snarare är fascinerande än bra, att plattan lätt blir enformig i längden och att den fungerar bäst i mindre doser.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …