The Mansion Of Soul Drain – Neon God

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Independent, betyg: 0]

Låtarna är inte så tokiga som det här svenska gothbandet lirar, men produktionen är miserabel och musiken saknar fullständigt attack, driv och pondus. Det låter helt enkelt väldigt tunt, stelt och amatörmässigt med hackiga trummor i förgrunden. Vilket är väldigt synd.
The Mansion Of Soul Drain är nämligen rätt charmiga med sin både manliga och kvinnliga sång, ett gäng snygga melodier och viss variationsrikedom även i det musikaliska. Ett exempel på detta är titellåten där man låter kyrkoliknande sång samsas med närmast jazzaktiga partier och mörka gitarriff.
Låtskrivartalangen finns här, den rätta stämningen infinner sig gång efter annan och bandet unviker snyggt att få sångpartierna att bli enformiga, som så ofta annars är fallet hos gothband. Om The Mansion Of Soul Drain nu bara kunde vakna upp ur kryptan, damma av kistorna och dessutom få någon med pondus att ratta till nästa platta ordentligt så det blev lite bett i Draculas hörntänder också. Då skulle nämligen “Neon God” mycket väl kunna bli en riktig höjdare inom sin genre. Som det är nu låter plattan alldeles för mycket demo och för lite “riktig skiva”. Kanske är det så bandet vill ha det, för enligt hemsidan tycks de inte vara alltför positivt inställda till kommersiella skivbolag, men de skulle vinna mycket på en proffsigare produktion. Potential finns definitivt.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …