Tuesday , April 23 2024

Rom värd för MTV Europe Music Awards.

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Världens största tv-sända musikgala MTV Europe Music Awards arrangeras i Rom den 18 November 2004. Galan hålls för elfte året i rad och det är andra gången sedan starten 1994 som den äger rum i Italien. Nyheten avslöjades idag av Brent Hansen, President & Chief Executive, MTV Networks Europe och Antonio Campo Dall'Orto, MD, MTV Networks Italia vid en presskonferens på Campidoglio i Rom.

– Vi har länge velat arrangera galan i Rom som erbjuder en perfekt plats för MTV Europe Music Awards. Detta unika event kombinerat med Roms historik och skönhet bäddar för att årets gala blir ett av våra mest spektakulära event någonsin, sade Brent Hansen vid presskonferensen.

Tidigare värdstäder för MTV Europe Music Awards är: Edindburgh (2003) Barcelona (2002), Frankfurt (2001), Stockholm (2000), Dublin (1999), Milano (1998), Rotterdam (1997), London (1996) Paris (1995) och Berlin (1994).

Fakta om MTV Europe Music Awards
MTV Europe Music Awards är världens största tv-sända musikgala med tanke på antalet tittare den når och brukar ofta beskrivas som musikens Oscar. Galan direktsänds på alla MTV-kanaler runt om i världen till en potentiell publik på 1 miljard människor. Galan är unik eftersom det är MTV:s europeiska tittare som bestämmer vilka artister som vinner i de olika musikkategorierna vilka omfattar allt från hip-hop till pop. År 2003 spelades evenemanget in den 6 november från Western Harbour, Leith i Edinburgh den 6 November 2003. Vann gjorde bland annat Justin Timberlake för Bästa Manliga Artist, Bästa Pop och Bästa Album. Christina Aguilera för Bästa Kvinnliga Artist och Beyoncé för Bästa Låt och Bästa R&B. Några av de artister som har framträtt på tidigare galor är Christina Aguilera, Coldplay, Eminem, Foo Fighters, Jay-Z, Kylie, Jennifer Lopez, Madonna, Royksopp och U2.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …