Wednesday , June 12 2024

Further Lo – Further Lo

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Power Play-Nightmare Records, betyg: 0]

Fullängdaren innehåller tio nyinspelade låtar samt två demoversioner som bonusspår. Promon som dök upp hos Zero innehåller hälften så mycket – det vill säga fem av de nya låtarna samt ett av bonusspåren (som i sin tur är en annan version av skivans inledande låt). Således är det i praktiken fem låtar som recenseras här och inte hela plattan såsom den säljs i butiker.
Further Lo är ett amerikanskt femmannaband som lirar en rätt varierad hårdrock av allt att döma. De drar sig inte för att experimentera och blanda tungt, repetetivt gitarriffande som i “I Bleed” med industrimattorna i “No Vacancy” och mörka, melodiska utflykter som i “Untitled (As I Burn), vilken påminner lite om Metallica.
Materialet är inte så tokigt uttänkt av ett band som influerats av allting ifrån thrash till Kiss till Nine Inch Nails och grunge. Märkligt nog känns inte musiken särskilt splittrad heller, även om den inte är ett under av originalitet.
Naturligtvis kan dessa omdömen helt omintetgöras av skivans resterande innehåll men efter vad som erbjuds på den här promon är Further Lo en trevlig bekantskap som dock lider av en småsunkig produktion. Förhoppningsvis är ljudbilden på originalskivan bättre och förhoppningsvis håller resterande spår samma (eller högre) klass. Further Lo kan mycket väl bli ett hårdrockband att räkna med framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …