The End Will Be Kicks – If You See Them Tell Them I Love Them

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[ep, Chalksounds, betyg: 0]

Två av medlemmarna i The End Will Be Kicks, Nicklas Quintana och Tomas Turonen har tidigare spelat i forna Luleåstoltheter som Breach och Him Kerosene. En gång i tiden var det många som spådde de sistnämnda en ljus framtid som band men det vilade en förbannelse över dem. Eller två.

De hette Per Gunnerfeldt och Kristofer Åström och ingick i bandets
originalupplaga. Även om deras tid med bandet blev kortvarig så kom Him Kerosene (utanför en liten, trogen fanskara) därefter förevigt att betraktas som en transportsträcka för de två mot större akter som Fireside, Hidden Truck och inte minst Studio Gröndal. Orättvist så.

Jag hoppas verkligen att de får sin revansch nu. “If You See Them Tell Them I Love Them” är en ask med 4 gnistrande och amerikanskt skramlande kristaller med svenska släktingar som Starmarket, Dialog Cet och Kevlar. Visst går det även att dra många paraleller till Him Kerosene men jag tänkte försöka undvika det. Inget ont om HK, de hade ett av tidernas coolaste bandnamn och musikaliska stunder av briljans som i “Playing for a Dead Audience”.

Trots det besitter TEWBK och samtliga spår en naturlighet som inte fanns hos HK. Det tilltrasslade är utrett, produktionen är bättre och melodierna starkare i låtar som “Planes Crash Here” och titelspåret. “If You See Them…” bådar minst sagt gott inför den kommande fullängdaren och den som sa att den Norrländska indiescenen är död får rejält på nöten.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …